Parterapi

Når kærligheden slår knuder

Parforholdet kan være en smuk og berigende rejse sammen, men det kan også være en udfordrende og en kompleks relation at indgå i. Konflikter, kommunikationsproblemer, uopfyldte behov, følelsen af at være for langt væk fra hinanden kan undertiden skabe sprækker i selv det mest kærlige forhold.

I mit møde og arbejde med par er jeg inspireret af Imago Relationsterapi, som er en effektiv terapiform, der hjælper par med at (gen)opbygge stærkere, sundere og en mere kærlig relation og kontakt til hinanden.

Hvad er Imago Relationsterapi

Imago terapi er en kombineret metode og teori om parforhold, der trækker på elementer fra en række anerkendte terapiformer som udviklings- og tilknytningsteori, adfærdspsykologi, gestaltterapi, neuropsykologi, systemisk teori og kognitiv terapi. I Imago Relationsterapi er der fokus på at forbedre kontakten, kommunikationen og trygheden i parforholdet.

Hvad kan I få ud af at gå i parterapi

Når man beslutter sig for at gå i parterapi, tager man skridtet mod at genfokusere opmærksomheden på ens parforhold og mindes de drømme og forventninger, der engang vækkede gnisten imellem jer. Det spiller ingen rolle, om I står midt i den mest udfordrende krise og overvejer at opgive, eller om hverdagen har forvandlet sig til rutine, hvor det er en udfordring at vække nysgerrigheden og lidenskaben til live for hinanden.

Min intention er at hjælpe jer med at tale om det, som er svært, øge jeres forståelser for hinanden og hjælpe jer med at finde redskaberne, der kan genoplive jeres kærlighed, nærhed og fællesskab. Samtidig vil jeg hjælpe jer med at identificere de fastlåste mønstre og vaner, der måske har sneget sig ind i jeres forhold.

Undervejs vil I blive udstyret med ny viden og teorier om parforhold samt opfordret til at udføre opgaver derhjemme mellem vores samtaler. Dette skaber en mulighed for aktivt at arbejde med de udfordringer, som I kender, mens arbejdet også kan bidrage til at styrke jeres forhold.

Imago Relationsterapi er ikke kun for par i krise, men også for dem, der ønsker at styrke deres allerede sunde forhold. Hvis I søger en måde at forbedre jeres parforhold på eller arbejde jer gennem jeres udfordringer, kan parterapi være en hjælp til at understøtte dette.

Alternativt kan parterapi også være det rum, hvor man sammen afklarer at gå fra hinanden. I dette rammesatte rum vil jeg være der, som en neutral tredjepart, for at støtte jer i at drøfte og planlægge jeres fremtid. Dette arbejde er især betydningsfuldt, hvis I har børn sammen.

.